ÅF energieffektiviserar Ovako Sweden Hofors

Skriv ut

ÅF har erhållit ett stort åtagande till Ovako Sweden Hofors. Uppdraget avser energikartläggningar kombinerat med ett energisamarbete och omfattar ca 220 000 kvm industrilokaler.

Energikartläggningarna kommer att upprättas i enlighet med kravet som ställs vid certifieringen för ISO 50001 och lagen om energikartläggning i stora företag. Projektet kommer att utföras från ÅFs verksamhet i Gävle.

 

- Vi är glada för förtroendet och tror att kombinationen energikartläggning och praktisk energieffektivisering där vi hjälper kunden realisera besparingar är något som industrisegmentet kommer att efterfråga allt mer framöver, säger Henrik Fjellgren, affärsansvarig Buildings Energy, ÅF.

 

 

Om Ovako


Ovako är en ledande europeisk producent av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Produktionen är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter.

 

Ovakos kunder finns främst inom huvudsak europeisk verkstadsindustri och dess underleverantörer. Kunderna är i regel ledande premiumtillverkare inom sina segment med höga krav på stålets egenskaper.

 

Ovako finns representerat i mer än 30 länder med säljkontor i Europa, Nordamerika och Asien. Ovakos totala produktionskapacitet är 1,3 miljoner ton råstål per år. De största tillverkningsflödena är Hofors, Hällefors, Imatra i Finland och Smedjebacken-Boxholm.

 

 

Kontakt:

Henrik Fjellgren, Affärsansvarig Building Energy
Ingunn Opheim, Projektledare