Nytt landmärke i Göteborg

Skriv ut

I februari 2014 flyttade ÅF in i Skanskas nya kontorsfastighet på Grafiska vägen i Göteborg. Fastigheten har en stark miljöprofil med stort fokus på energifrågor. Skanska och ÅF arbetar tillsammans för att huset ska ha en så låg energianvändning som möjligt. Huset kommer att certifieras enligt både EU GreenBuilding och LEEDs högsta nivå – LEED Platinum

Imageskapande läge

Skanska har byggt den nya kontorsfastigheten på Grafiska vägen i Göteborg. Av husets 14000 kvadratmeter har teknikkonsultföretaget ÅF tecknat avtal om 10 000 kvm. Här finns med andra ord plats för fler hyresgäster. Inflyttning skedde i februari 2014.

 

10-15 minuter till Landvetter

Den strategiska placeringen, vid södra entrén till Göteborg, innebär ett starkt imageskapande läge. Precis intill ligger E6 som varje dygn trafikeras av cirka 75 000 fordon. Evenemangsstråket med Liseberg, Ullevi och Svenska Mässan ligger också nära. Till Landvetter tar det bara ca 15 minuter så adressen är perfekt för företag med
internationella kontakter.

 

Stark miljöprofil

Fastigheten får en stark miljöprofil med stort fokus på energifrågor. Skanska och ÅF arbetar tillsammans för att huset ska ha en så låg energianvändning som möjligt. Huset kommer att certifieras enligt både EU GreenBuilding och LEEDs högsta nivå – LEED Platinum.

 

Stora ytor ger många möjligheter

Fasaden är ljus, med stora glasytor, vilket ger karaktär och öppenhet. Huset består av två delar som är helt integrerade. Höghusdelen är 16 våningar hög och låghusdelen 9 våningar. Resultatet blir en inbjudande och mycket effektiv kontorsfastighet. Våningsplanen är upp till 1200 kvadratmeter stora. Den flexibla planlösningen innebär att ytorna kan delas på många olika sätt för att passa varje hyresgästs specifika behov.

 

Restaurang och café

Entréplanet får en restaurang och café. Parkeringsgarage med uttag för elbil är en annan sak vi erbjuder. Alla kontorslokaler har duschrum vilket är praktiskt för den som cyklar eller går till jobbet.

 

En riktigt bra arbetsplats

Hållbarhet betyder inte bara goda materialval och miljövänliga lösningar. För oss innebär det att bygga kontor med fokus på dig som hyresgäst, där huset gör det enkelt och roligt att skapa en riktigt bra arbetsplats. Därför är läget på huset och hur du tar dig hit lika viktigt som hur huset är optimerat ur energisynpunkt. Du tar dig exempelvis enkelt hit med buss 761 eller spårvagnslinjerna 2 och 4. Närmaste spårvagnshållplats är Elisedal, bara 100 meter från huset. Restiden från Göteborgs city är cirka 11 minuter. 

 

 

< Tillbaka