ÅF energiutbildar Ovako Hofors

Skriv ut

ÅFs Ingunn Opheim, Mathias Ågren och Daniel Wiklander genomför energiutbildning för ca 1500 anställda på Ovako Hofors i samband med att Ovako ska certifieras enligt ISO 50001 i början av 2016.

Kursen fokuserar på varför det är viktigt att arbeta med energieffektivisering, både ur ett ekonomiskt och ur ett globalt perspektiv, och hur de anställda kan bidra till minskad energianvändning.


Konkreta åtgärder från de genomförda kartläggningarna gås igenom och budskapet är att det är enkelt att arbeta med energieffektivisering i vardagen, allt som krävs är egentligen sunt förnuft, lite nyfikenhet samt vilja att bidra till att minska den globala uppvärmningen.

 

Läs mer: 

>> Energiledningssystem med ÅF (ISO 50001)

>> Nytt lagkrav - Energikartläggning i stora företag

 

 

 

 

Kontakt:

Henrik Fjellgren, Affärsansvarig Building Energy
Ingunn Opheim, Projektledare

 

Om Ovako


Ovako är en ledande europeisk producent av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Produktionen är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter.

 

Ovakos kunder finns främst inom huvudsak europeisk verkstadsindustri och dess underleverantörer. Kunderna är i regel ledande premiumtillverkare inom sina segment med höga krav på stålets egenskaper.

 

Ovako finns representerat i mer än 30 länder med säljkontor i Europa, Nordamerika och Asien. Ovakos totala produktionskapacitet är 1,3 miljoner ton råstål per år. De största tillverkningsflödena är Hofors, Hällefors, Imatra i Finland och Smedjebacken-Boxholm.