ÅF energieffektiviserar Sweden Hotels

Skriv ut

Fenix Hospitality Sweden inleder samarbete med ÅF för att energieffektivisera ca 60 hotell inom varumärket Sweden Hotels.

Donners Hotell i hjärtat av Visby i en av Visbys vackraste fastigheter med anor från medeltiden.Ramavtalet omfattar tjänster som  energiinventering med handlingsplan, helhetsåtagandet ÅF Energisamarbete med betalning som en del av uppnådd besparing, ÅF Energy Controller och även ÅFs övriga tjänster som t ex mätning, besiktning, energideklaration, OVK, projektering, projektledning mm.

 

Samarbetet innebär också att ÅF stödjer hotellen med ansökan om ekonomiskt stöd från Energimyndigheten för energikartläggning i små- och medelstora företag (50 % av kostnaden). 

 

Målet är att nå 15 % lägre energianvändning inom Sweden Hotels. Det motsvarar ca 10 miljoner kr i lägre energinota och betydligt lägre miljöpåverkan. Samarbetet startas upp i september.

 

 

***************************
Kort om Sweden Hotels
Sweden Hotels är den personliga hotellkedjan med privatägda hotell. Kedjan är i stark tillväxt med tre- och fyrstjärniga hotell spridda över hela landet. Samtliga hotell är privatägda, och upplevelsen på plats skall ge det där lilla extra som bara ett personligt, privatägt hotell kan ge. Sweden Hotels grundades redan 1977 och är Sveriges äldsta hotellkedja som fortfarande drivs under samma namn.

 

Sweden Hotels ingår i den internationella sammanslutningen Supranational Hotels med över 1500 hotell i 62 länder och centralbokningskontor som säljer Sweden Hotels i över 60 länder.

 

Mer information om Sweden Hotels: www.swedenhotels.se