ÅF vinner sjukhusuppdrag i Malmö

Skriv ut

ÅF har ingått ett betydande avtal med Region Skåne om utvecklingen av framtidens sjukhus i Malmö. ÅF bidrar med ledande kompetens och projekterar tekniska installationer i sjukhusets nya centrala vårdbyggnad. Ordern värderas till 35 MSEK.

- Det är glädjande att ÅF framgångsrikt fortsätter att vinna den här typen av projekt. Vi har stora resurser och ledande kompetens vad gäller tekniskt komplexa system  i vårdbyggnader. Just nu är vi inblandade i de flesta sjukhusprojekt runt om i Sverige. I projektportföljen finns bland annat Nya Karolinska i Solna och Vrinnevi Sjukhus i Norrköping, säger Björn Qvist, affärsområdeschef på ÅFs division Infrastructure.

 

Utvecklingen av Malmö sjukhusområde omfattar en ny huvudbyggnad på ca 70 000 kvm, provisoriska ersättningslokaler, ny försörjningsbyggnad samt ny infrastruktur i form av kulvertar för transport och teknik.  Den nya vårdbyggnaden utformas med funktionen i fokus, en hållbar byggnad som är flexibel och anpassningsbar för framtida vårdteknik och arbetssätt.

 

För mer information:
Björn Qvist, Affärsområdeschef, Division Infrastructure, +46 10 505 10 79
Emma Claesson, Vice President HR & Communiations, +46 72 209 47 39

 

Ladda ner:
Pressmeddelande (pdf)