Chilenskt toppbesök i Växjö för att lära om miljö i Europas grönaste stad

Skriv ut

Växjö besöktes nyligen av en chilensk delegation med representanter för energi- och miljöministeriet, företag, universitet och regioner och även en presidentkandidat. ÅF fanns naturligtvis på plats.

Chilenarna har börjat arbeta med energieffektivisering och är intresserade av samarbete med Växjö kommun, Linnéuniversitetet och föreningen GodaHus på temat miljö.

 

Under 2013 togs de första kontakterna med Chile via föreningen GodaHus. Detta resulterade i toppbesöket i Växjö den 25-29 augusti. Från den svenska sidan var även Energimyndigheten och UD representerade.

 

Förhoppningen är att detta besök skall utmynna i kommande samarbete med chilenska städer, universitet och företag och därigenom stimulera svensk export av produkter och kunnande inom energieffektivisering. Man hoppas även på fortsatt utbyte för näringslivet i Växjö och Kronobergs län.

 

ÅF medverkade och höll i en mycket uppskattat presentation om ÅF och vårt arbete inom energieffektivisering av byggnader, Energy Challenges och ÅF Solutions med Nya Karolinska Solna (NKS) som exempel.