ÅF tecknar avtal beträffande ny vård- och behandlingsbyggnad vid Akademiska Sjukhuset

Skriv ut

ÅF har erhållit ett betydande avtal från Landstingsservice i Uppsala Län för projektering av en ny vård och behandlingsbyggnad. Ordervärdet uppgår till cirka 56 MSEK.

Vårdbyggnaden är en del av Projektet Framtidens Akademiska. ÅFs åtagande omfattar projektering av El-Tele, Transport, VVS, Styr-och övervakning samt Ljud och vibrationer.

 

- Vi är mycket stolta över förtroendet. Detta är ett ytterligare bevis på ÅFs breda och djupa kompetens inom smarta och energieffektiva sjukvårdsbyggnader, säger Björn Qvist, affärsområdeschef Buildings.

 

Projektet Framtidens Akademiska är det största och mest genomgripande ny- och ombyggnadsprojektet som någonsin har genomförts på Akademiska sjukhuset. Fram till år 2020 ska Landstingsservice bygga 58 000 kvadratmeter och därtill bygga om och uppgradera ytterligare 100 000 kvadratmeter.

 

Den nya vård- och behandlingsbyggnaden ska vara energisnål och hållbar där tillförd energi ska minimeras genom energieffektiv teknik och intelligenta byggnadstekniska lösningar. Nybyggnaden kommer att klassificeras enligt Miljöbyggnad Guld. Läs pressmeddelande

 

 

< Tillbaka